Incasso

U heeft een openstaande vordering en de debiteur weigert, ondanks alle pogingen die u zelf al heeft ondernomen, te betalen. Voor de incasso (gerechtelijk of buitengerechtelijk) kunt u terecht bij ons kantoor waar diverse incasso specialisten werkzaam zijn. Onze incasso advocaten leveren maatwerk, zijn proactief en nemen u de zorg uit handen.

Hoe gaan wij te werk?

De incasso advocaat gaat over tot sommatie van uw debiteur. Naast de hoofdvordering wordt daarbij ook aanspraak gemaakt op de buitengerechtelijke incassokosten en de wettelijke rente. Wordt er ook na sommatie niet betaald, dan starten wij voor u een incassoprocedure. Wij stellen uw (commerciële) belangen voorop en streven ernaar om bij iedere incasso-opdracht tot de juiste oplossing te komen. Ook leggen wij afspraken tussen u en uw debiteur(en) vast.

Tip: u als ondernemer kunt zelf al de nodige incassoproblemen voorkomen door gebruik te maken van duidelijke algemene voorwaarden, waarin u de debiteur wijst op betalingstermijnen, termijnen waarbinnen gereclameerd moet worden en de gevolgen van niet betalen. Heeft u nog geen algemene voorwaarden? U kunt bij ons kantoor terecht voor het opstellen daarvan. Bent u niet zeker van uw huidige algemene voorwaarden, dan kunt u deze ter beoordeling aan ons voorleggen.

De voordelen van een incasso advocaat

In tegenstelling tot een deurwaarder of incassobureau kunnen onze incasso advocaten ook procederen bij de rechtbank en het gerechtshof (wanneer het gaat over vorderingen van meer dan € 25.000,00). Ook kan de incasso advocaat (anders dan een gerechtsdeurwaarder of incassobureau die niet over deze bevoegdheid beschikken), indien noodzakelijk, beslag laten leggen onder de debiteur of diens faillissement aanvragen, om de debiteur op die manier tot betaling te dwingen. Bovendien beschikken onze advocaten over een ruime proceservaring, hetgeen van belang is wanneer een zaak mondeling wordt behandeld bij de rechtbank.

Tarieven

Misschien leeft bij u de gedachte dat u duurder uit bent als u een advocaat inschakelt in plaats van een deurwaarder of een incassobureau. Dit is echter een misverstand. Wij hanteren zeer schappelijke en aantrekkelijke tarieven, waarbij we ook kijken naar het belang van de zaak. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met onze advocaten incassorecht.

Advocatenkantoor gespecialiseerd in incassorecht

Ons incasso advocatenkantoor staat u graag bij. Of het nu gaat om advies bij het voeren van een goed debiteurenbeleid of het opstarten van een gerechtelijke incassoprocedure. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met onze incasso advocaten.