Advocaten

Op ons kantoor werken advocaten die op verschillende rechtsgebieden gespecialiseerd zijn. Hierdoor bent u verzekerd van adequate juridische bijstand voor uw specifieke vraag of probleem. Neem voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met één van onze specialisten contact met ons op.

Mr. A.C.J. Lina (Guus)

Mw. mr. J.H.M. Handring (Jasmine)

Mr. M.N. van Geenen (Mark)

Mw. mr. D. Haacke (Denise)

Mr. M.F.M. Geeratz (Misja)

Mr. S.B.M.A. Engelen (Stijn)

Mr. L.W.M. Caudri (Willem)

Mw. mr. M.M. Setiaman (Maureen)

Mr. drs. E. Gorsselink (Erik)

Mr. S.H. Peute (Samuel)

Mr. A.C.J. Lina (Guus)


In herinnering (1950 – 2020)

Guus Lina studeerde af aan de Universiteit van Nijmegen (thans Radboud Universiteit) op drie rechtsgebieden: het strafrecht, criminologie en forensische psychiatrie. Hij richt zich binnen kantoor dan ook op het strafrecht, in het kader waarvan hij tevens een cassatiepraktijk voert en hij houdt zich bezig met het recht voor psychiatrische patiënten (BOPZ). Guus is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten alsook van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken. Guus is een rasechte Venlonaar en naamgever van het kantoor. Tot voor kort was hij voorzitter van Stichting Venloos Carillon en op dit moment is hij juridisch adviseur van Stichting Emmaus Fenix. Guus is getrouwd, heeft drie kinderen (een zoon en twee dochters) en is inmiddels ook opa. Hij is liefhebber van klassieke muziek en bespeelt zelf ook verschillende instrumenten, zoals piano en accordeon. Hij is voorts jarenlang lid en actief speler geweest van de Venlose Hockeyclub (VHC).


Contact opnemen

Specialiteiten

 • Strafrecht
 • Asiel- en vreemdelingenrecht

Mw. mr. J.H.M. Handring (Jasmine)


Jasmine Handring studeerde af aan de Universiteit Maastricht. Jasmine richt zich voornamelijk op het strafrecht en is daarnaast gespecialiseerd in het asiel- en vreemdelingenrecht. Ze is lid van de Werkgroep Rechtsbijstand aan Vluchtelingen.
Jasmine, half van Marokkaanse afkomst, woont samen en is moeder van twee zoons. Naast haar werk is haar grote hobby taekwondo. Ze is al 30 jaar lid van de taekwondovereniging in Meijel en heeft in deze sport grote prestaties geleverd. Zij is meerdere malen Nederlands kampioen geweest en heeft ook meegedaan aan de Europese en wereldkampioenschappen in onder andere Italië en Zuid-Korea, waar zij een zilveren medaille behaalde.


Contact opnemen

Specialiteiten

 • Arbeidsrecht

 • Algemeen verbintenissenrecht

Mr. M.N. van Geenen (Mark)


Mark van Geenen is civielrechtelijk afgestudeerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Hij is lid van de Vereniging van Arbeidsrecht Advocaten Nederland (VAAN) en behandelt op kantoor de arbeidsrechtelijke zaken en daarmee gerelateerde zaken. Daarbij treedt hij zowel op voor werkgevers als voor werknemers. Naast het arbeidsrecht houdt Mark zich ook bezig met het verbintenissenrecht zoals bijvoorbeeld het opstellen van contracten, incasso’s, het overeenkomstenrecht. Mark is getrouwd, heeft 1 dochter en 4 kleinkinderen. De hobby’s van Mark zijn vogels spotten, uit wandelen met zijn honden en lezen.Tot voor kort heeft hij ook nog actief gevoetbald (veteranenelftal). Om de twee weken bezoekt hij als trouwe supporter van PSV en seizoenskaarthouder de thuiswedstrijden van PSV.


Contact opnemen

Specialiteiten

 • Personen- en familierecht

Mw. mr. D. Haacke (Denise)


Denise Haacke volgde haar studie Rechten aan de Universiteit in Tilburg. Ze studeerde af in de masters privaatrecht en sociaal recht. Na haar opleiding heeft ze zich zowel in het personen- en familierecht als in het erfrecht gespecialiseerd. In haar vrije tijd is Denise geregeld op de golfbaan te vinden om daar een balletje te slaan. Daarnaast heeft ze een passie voor eten en spendeert ze haar vrije tijd graag in de keuken om te koken en te bakken.


Contact opnemen

Specialiteiten

 • Strafrecht (o.a. TBS, militair strafrecht)

 • Recht voor psychiatrische patiënten (BOPZ)

 

Mr. M.F.M. Geeratz (Misja)


Misja Geeratz is, voordat hij als advocaat is beëdigd, als beroepsmilitair werkzaam geweest bij de Koninklijke Landmacht, onder andere in de functie van militair jurist. Hij is diverse malen uitgezonden naar onder meer Irak en Bosnië. Gedurende zijn diensttijd heeft hij de studie rechten afgerond aan de Universiteit van Nijmegen (thans Radboud Universiteit). Misja is gespecialiseerd op het gebied van het strafrecht in de ruimste zin van het woord (ook TBS, militair strafrecht, jeugdstrafrecht en overleveringen) en het recht voor psychiatrische patiënten (BOPZ). Misja is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten (NVSA).
Misja is getrouwd en heeft een zoon en twee dochters. In zijn vrije tijd is hij vaak op de hockeyclub (VHC) te vinden. Misja hockeyt zelf en is daarnaast ook trainer/coach van een jeugdteam.


Contact opnemen
 • Belastingrecht
 • Strafrecht
 • Sociaal zekerheidsrecht
 • Algemene praktijk

Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen 

Nederlandse Nederlandse Vereniging van Advocaten Belastingkundigen logo

 

Mr. S.B.M.A. Engelen (Stijn)


Stijn studeerde financial services management aan de Hogeschool Fontys in Eindhoven en daarnaast rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Sinds 2007 is Stijn als advocaat werkzaam. In aanvang vooral als advocaat in het strafrecht, bestuurlijk strafrecht en sanctierecht en in boetezaken. Sinds 2014 heeft hij zich aan de Radboud Universiteit verder gespecialiseerd in fiscale zaken en kort daarna is Stijn als partner toegetreden tot Valuas Advocaten en Mediators. Stijn heeft de specialisatieopleiding tot fiscaaladvocaat succesvol afgerond en is lid van de Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen (https://www.nvab.net/).

Stijn biedt u naast de uitstekende rechtsbescherming in strafzaken, ontnemingsprocedures en bestuursrechtelijke procedures (waaronder boetezaken en sanctierecht) dan ook op hoog niveau rechtsbijstand in bezwaar, beroep en hoger beroep tegen beslissingen van de belastingdienst (aanslagen, vergrijp- en verzuimboetes, navorderingen en naheffingen uitgevaardigd en opgelegd door de inspecteur) en bij geschillen over de invordering van belastingen (door de ontvanger en/of de belastingdeurwaarder). Daarnaast voert hij veel procedures in het fiscaal en financieel-economisch strafrecht. U kunt bij Stijn dan ook terecht voor specialistische rechtsbijstand op het terrein van FIOD-zaken, fiscale aangelegenheden en Belastingprocedures en fiscale boetes. Bijzondere aandacht heeft Stijn daarnaast voor kwesties met Belastingdienst / Douane en geschillen die daaruit voortvloeien. Gedacht kan worden aan geschillen over douanebesluiten en uitnodigingen tot betaling (UTB’s), verweer tegen strafbeschikkingen van Douane, tegen aansprakelijkstellingen door de douane, rechtsbijstand bij discussies over heffingen bij invoer, zekerheidstelling, oorsprong, douanewaarde, douanetarief, maatstaf van heffing en geschillen over antidumping.

Naast rechtsbijstand in procedures adviseert Stijn ook in het voortraject als gespecialiseerd advocaat juist ter voorkoming van een procedure. Onderdeel van zijn werkzaamheden is de begeleiding bij boekenonderzoeken door Belastingdienst / Douane, aangekondigde en onaangekondigde controles, bij de aanvraag van rulings en / of bij de  totstandkoming van vaststellingsovereenkomsten (VSO).

Stijn is lid van de Raad van Toezicht van Theater De Maaspoort in Venlo (https://www.maaspoort.nl/). In zijn vrije tijd beoefent hij actief de hockeysport bij VHC en zeilt hij zowel op de Nederlandse binnenwateren als op zee.


Stijn B. M. A. Engelen wurde 1978 in Venlo in den Niederlanden geboren. Nachdem er an der Universität in Eindhoven einen Bachelor in Finanzwirtschaft erwarb, ging er für sein Jurastudium nach Nijmegen. Er erwarb sowohl einen Bachelor- als auch einen Masterabschluss. Ab 2014 ging er wieder nach Nijmegen für einem Master im Steuerrecht.

Herr Engelen ist seit 2007 in den Niederlanden als Rechtsanwalt zugelassen. Zudem schloss er 2010 seine Spezialisierung im Strafrecht und Verkehrsstrafrecht sowie 2016 als Fachanwalt im Steuerrecht ab. Er ist Mitglied in den Vereinigung NVAB (Nederlandse Vereniging van Advocaten-Belastingkundigen) als Fachanwalt Steuerrecht in Venlo. In diese Vereine werden nur Rechtsanwälte aufgenommen, die in diesen Rechtsgebieten eine Spezialisierung erworben haben.

Neben seiner Muttersprache Niederländisch verfügt Herr Engelen über ausgezeichnete Kenntnisse der englischen und deutschen Sprache.

Sie sind bei Herr Engelen richtig, wenn Sie von Ihrem Rechtsanwalt eine schnelle Mandatsbearbeitung, klare und strukturierte Lösungen und fruchtbare Beratungsgespräche erwarten. Herr Engelen hält während der gesamten Mandatsbearbeitung engen Kontakt zum Klienten und hält Sie jederzeit in verständlicher Sprache über aktuelle Entwicklungen und die Rechtslage auf dem Laufenden.

Rechtsanwalt Engelen wird für Sie in ganz Holland als Rechtsbeistand tätig. Er ist vor allen niederländischen Gerichten vertretungsbefugt. Zudem ist er international in ganz Europa mit Rechtsanwälten vernetzt und bringt auch Mandate, die mehrere Rechtsordnungen berühren, zum erfolgreichen Abschluss.

Herr Engelen bietet Ihnen die Rechtsberatung auf Deutsch, Englisch und Niederländisch an.

Steuerrecht (Spezialisierung)

In 2016 erwarb Herr Engelen eine Spezialisierung im Bereich Steuerrecht. Sie haben in Holland Ihre Steuererklärung gemacht, das Finanzamt (Belastingdienst) wirft Ihnen aber Fehler oder sogar Steuerhinterziehung vor? Als Spezialist für Steuerrecht (Fachanwalt Steuerrecht) verfügt Herr Engelen über umfangreiche Kenntnisse des niederländischen Steuerrechts und berät Sie zu allen steuerrechtlichen Angelegenheiten. Er prüft einen Bußgeldbescheid vom Finanzamt auf Rechtmäßigkeit und legt bei Bedarf Widerspruch ein. Auch bei einer Steuernachforderung klärt er, ob diese gerechtfertigt ist. Herr Engelen klärt mit Ihnen gemeinsam, ob sich bei einer fehlerhaften Steuererklärung für Sie die Selbstanzeige lohnt und steht Ihnen in allen Verhandlungen mit dem Finanzamt beratend zur Seite.

Wenn man beispielsweise in Deutschland lebt, aber in den Niederlanden arbeitet (Grenzgänger) oder als deutscher Auslandsrentner in die Niederlande kommt, besteht die Gefahr einer Doppelbesteuerung. Herr Engelen setzt genau auseinander, wo sie Einkommensteuer, Umsatzsteuer, Lohnsteuer oder Gewerbesteuer zahlen müssen und ob eine Aufteilung der Einnahmen oder eine Aufteilung der Werbungskosten notwendig ist. Er vertritt Sie in Verfahren wegen ungerechtfertigter Besteuerung in den Niederlanden vor Gericht und klärt, ob eine beschränkte Steuerpflicht vorliegt.

Herr Engelen wird zudem in Beschlagnahmeverfahren für Sie tätig. Hat das Finanzamt zur Sicherung einer Forderung Ihr Bankkonto oder andere Güter beschlagnahmt? Stijn Engelen setzt sich dafür ein, dass Sie baldmöglichst wieder Zugriff auf Ihr Eigentum erhalten. Droht eine Beschlagnahme, ist Ihnen der Anwalt dabei behilflich, sich vor Gericht gegen diesen Schritt zu verteidigen.

Stijn Engelen übernimmt zudem die Beratung bei steuerlichen Fragen zum Erbrecht. Wenn Sie eine Erbschaft in den Niederlanden antreten wollen, informiert Sie der Anwalt über die zu zahlende Erbschaftsteuer. Auch das Thema Fiskalerbschaft wird von ihm bearbeitet.


Contact opnemen

Specialiteiten

 • Letselschade

         

Mr. L.W.M. Caudri (Willem)


Willem Caudri heeft rechten gestudeerd in Groningen, met als afstudeerrichting Nederlands recht en polemologie, de wetenschap van oorlog en vrede. Willem was advocaat in Groningen, Eindhoven en sinds 1983 in Venlo. Hij is op diverse rechtsgebieden als advocaat actief geweest, maar sinds 1993 doet hij vooral letselschadezaken. Lange tijd was Willem verbonden aan Vlaminckx Advocaten, maar sinds 1 juli 2017 is hij werkzaam bij ons kantoor. Willem is lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten Nederland (LSA). Daarnaast is hij lid van PEOPIL, de Europese vereniging van letselschade advocaten. Helaas komen ongevallen in het buitenland vaak voor en dan is een betrouwbaar buitenlands netwerk uiteraard van groot belang. In de loop der tijd heeft Willem de nodige grote schadegevallen behandeld, waaronder letselschades bij kinderen en ongevallen met invaliditeit tot gevolg.


Contact opnemen

Specialiteiten

 • Personen- en familierecht

 • Mediation
 • Recht voor psychiatrische patiënten (BOPZ)
 • Letselschade

Mw. mr. M.M. Setiaman (Maureen)


Maureen Setiaman is in 1994 afgestudeerd aan de Radboud Universiteit te Nijmegen met als afstudeerrichting het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Na een aantal jaren in de algemene rechtspraktijk ervaring te hebben opgedaan, heeft zij zich in 2005 als advocaat gespecialiseerd in het familierecht. In hetzelfde jaar heeft Maureen ook de opleiding mediation afgerond en is zij sindsdien actief als mediator, waarbij zij partijen begeleidt bij het oplossen van hun conflict.

U kunt bij Maureen terecht voor advies en rechtsbijstand bij echtscheiding/ontbinding van geregistreerd partnerschap/scheiden na samenwonen. Zij is oplossingsgericht en met haar ervaring als  advocaat en als mediator heeft zij zowel de juridische kennis als de vaardigheden om met voorkoming van escalaties tot een goede regeling te komen over de gevolgen van de scheiding. Maureen is lid van de Vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS) en de Mediatiorsfederatie Nederland (MfN).

Daarnaast is Maureen samen met de letselschadespecialisten op ons kantoor werkzaam op het gebied van letselschade en aansprakelijkheidsrecht.


Contact opnemen

Specialiteiten

 • Strafrecht
 • Asiel- en vreemdelingenrecht

Mr. drs. E. Gorsselink (Erik)


Erik Gorsselink studeerde in 2006 af als psycholoog. Hij was toen al begonnen met de studie rechten en studeerde in 2010 af binnen de afstudeerrichting strafrecht. Direct na zijn studie is Erik als strafrechtadvocaat begonnen. Ook is hij bevoegd op de gebieden jeugd(straf)recht en asielrecht en in dat kader lid van de Werkgroep Rechtsbijstand aan Vluchtelingen.

Door de achtergrond van Erik zult u als persoon in uw zaak centraal staan en mag u daarbij juridische bijstand van het hoogste niveau verwachten.

Als vader van twee kinderen is Erik in zijn vrije tijd met van alles bezig, sporten, muziek en op Limburgse wijze genieten van het leven.


Contact opnemen

Specialiteiten

 • Strafrecht

Mr. S.H. Peute (Samuel)


Samuel Peute volgde zijn studie Rechten aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Hij studeerde in 2018 af in de richting strafrecht en volgde daarbij vakken Intellectuele Eigendom. In zijn vrije tijd houdt Samuel zich bezig met het maken van muziek en is hij een groot voetballiefhebber.


Contact opnemen