Over ons

Wie zijn wij

Ons kantoor is uniek in de regio omdat wij zowel gespecialiseerd zijn op het gebied van het strafrecht, het civielrecht en het bestuursrecht. Voor u biedt dat het grote voordeel dat u met verschillende juridische vragen en problemen bij ons terecht kunt. Op dit moment werken bij Lina Advocaten elf advocaten die worden ondersteund door een secretarieel team. Wij verlenen rechtsbijstand aan zowel particulieren alsook bedrijven (MKB). Ons streven is om u zo optimaal mogelijk van dienst te zijn en voor u het beste resultaat te behalen.

Waar staan wij voor

Kwaliteit, resultaat en een persoonlijk benadering. Dit bereiken wij doordat onze advocaten zich hebben gespecialiseerd en zich voortdurend bijscholen om op de hoogte te blijven van alle recente ontwikkelingen en jurisprudentie op het desbetreffende rechtsgebied. Naast een gedegen juridische kennis vinden wij het ook belangrijk dat uw zaak geen nodeloze vertraging oploopt. Wij gaan daarom voortvarend te werk en houden de lijnen met u kort.
Omdat wij van mening zijn dat het recht toegankelijk moet zijn voor eenieder behandelen wij, naast betalende zaken, ook zaken op basis van gefinancierde rechtshulp.

Maatschappelijke betrokkenheid

Ons kantoorpand is gelegen in hartje Venlo. Niet alleen geografisch zijn we centraal verbonden met de stad; wij zijn ook geworteld in en betrokken bij de Venlose samenleving. Zo zijn we sponsor van de Stichting Rechtswinkel Venlo e.o. en Hockeyclub Delta Venlo.

Wat zijn onze tarieven

Betalend

Komt u niet in aanmerking voor gefinancierde rechtshulp of bent u ondernemer dan dient u de kosten van de advocaat zelf te dragen. Wij hanteren redelijke tarieven, waarbij onder andere rekening wordt gehouden met het belang van uw zaak. Hierover kunt u afspraken met ons maken.

Gefinancierde rechtshulp

Afhankelijk van de hoogte van uw inkomen en vermogen kunt u in aanmerking komen voor gefinancierde rechtshulp. De behandelend advocaat zal in dat geval namens u een aanvraag indienen bij de Raad voor Rechtsbijstand. U hoeft hier zelf niets voor te doen. De Raad voor Rechtsbijstand beoordeelt de aanvraag en bepaalt de hoogte van de door u te betalen eigen bijdrage. Deze eenmalige eigen bijdrage betaalt u vervolgens aan ons kantoor.

Rechtsbijstandsverzekering

Het kan zijn dat u rechtsbijstand verzekerd bent. Hoewel bij een rechtsbijstandsverzekering juristen in dienst zijn (niet altijd advocaat), heeft u op grond van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie in bepaalde gevallen recht op een vrije advocaatkeuze. Dit betekent dat u van onze diensten gebruik kunt maken en dat uw verzekering de hiermee gepaard gaande kosten dekt. Of dat in uw zaak het geval is bekijken we graag samen met u.

Gratis kennismakingsgesprek

Ons kantoor kent de mogelijkheid van een gratis kennismakingsgesprek. Het gaat dan om een eenvoudig eerste juridisch advies. In een persoonlijk gesprek van 30 tot 45 minuten met een van onze advocaten kunt u uw vraag of probleem bespreken en krijgt u advies over uw rechtspositie. Mocht het noodzakelijk zijn dat er verdere stappen worden ondernomen, dan zullen met u afspraken worden gemaakt over de kosten.

Algemene voorwaarden

Op onze werkzaamheden zijn de algemene leverings- en betalingsvoorwaarden van ons kantoor van toepassing. Deze kunt u hier raadplegen. Wij streven ernaar om u naar volle tevredenheid van dienst te zijn. Mocht u toch een klacht hebben en deze willen melden, maakt u dan gebruik van onze klachtenregeling. Deze vindt u hier.

Waar vindt u ons?

Lina Advocaten is sinds 1998 gevestigd in het centrum van Venlo aan de Sint Martinusstraat 64. Wij beschikken over een eigen, ruime parkeerplaats aan de achterzijde van het kantoor. Ons kantoor is geopend op werkdagen van 8.30 uur tot 17.00 uur.
Daarnaast hebben wij sinds kort ook een vestiging in Sittard aan de Engelenkampstraat 76.

Lina Advocaten BV werkt samen met mr. L.W.M. Caudri BV (KvK 68465882) die kantoor houdt bij en handelt onder de naam Lina Advocaten.